2010. február 5., péntek

Jónás-naptár, a divatos családtervező

És egyszer csak eljön az a pillanat, amikor az ember feladja az elveit, és egy olyan módszer szerint kezdi ütemezni szeretkezéseit, amelynek leírásában szerepelnek az "asztrológiai törvény", a "babiloni tudósok" és a "Hold fázisai" kifejezések. Szerencsére nem ettől estem teherbe, vagyis ettől sem estem teherbe, mert ez azért elég nagy blamázs lett volna egy életre.

Az egyre divatosabb Jónás-módszer szerint a női termékenységet a Nap és a Hold egymáshoz viszonyított elhelyezkedése és távolsága határozza meg, mégpedig olyan módon, hogy abban a holdfázisban következik be az ovuláció, amelyben az illető hölgy született. A neten számos kalkulátor található, ahol születési helyünket és időnket (de percre pontosan ám!) megadva megkapjuk a következő hónapok esélyes napjait, sőt a baba várható nemét is előrejelzik. Pozitív és férfias jegyekben (Kos, Ikrek, Oroszlán, Mérleg, Nyilas, Vízöntő) álló Hold esetén kisfiúnak örülhetünk 9 hónap múlva, negatív és nőies jelekben (Bika, Rák, Szűz, Skorpió, Bak, Halak) pedig legalább teherbe estünk, mégha leány is a végeredmény.*

Senkit ne bizonytalanítson el, ha a Jónás-napjai a menstruáció idejére, a ciklus utolsó napjaira, vagy egyéb, józan ésszel terméketlennek tűnő időszakra esnek. Szeretkezni kell, és kész. A Jónás-módszer állítólag 85%-ban sikeres**, míg egy-egy lombik-program sikeressége 15 és 25%*** között változik.

Arra vonatkozóan sehol nem találtam leírást, hogy Jónás doktor miért vágta olyan nagyvonalúan sutba a ovulációt, mint teherbeesési tényezőt, illetőleg mivel magyarázza a női ciklus működését, ha már annak nem a fogantatás a célja, hiszen a szervezetünk válláról leveszik ezt a gondot az égitestek. Mindenesetre, amíg nem derül ki, hogy teherbeesésünk akadályozott, szexeljünk minél többet, akár a Jónás-napunkon is, és ha teherbeestünk, dicsekedjünk mindenkinek azzal, hogy "Kééépzeld, már néééégy hónapja hiába próbálkoztunk, amikor kiszámoltam a Jónás-napomat, és két hét múlva már pozitívat teszteltem!"

Hogyha megbocsátotok, Jónás-kalkulátort nem linkelek ide. Ha valaki végképp nem talál ilyet, és úgy érzi, feltétlenül szüksége van rá, írjon kommentben.



*Ez vicc volt.
**Bár sehol nem találtam arra hivatkozást, hogy egy hónap, vagy egy év eredménye-e a 85%.
***Egy egészséges párnál adott hónapban, ha minden feltétel fennáll, 20% körüli a megfoganás esélye.

2 megjegyzés:

  1. Kedves jusztis,

    Én már több oldalt is végig böngésztem, de sehol nem találok jónás kalkulátort.
    tudnál segíteni?
    előre is köszönöm
    andi

    VálaszTörlés
  2. Hirtelen ezt találtam:
    http://www.astro.com/cgi/genchart.cgi

    Itt ki kell választani:
    Astrodienst special
    Majd ebben az ablakban:
    Please select the type of chart you want (legördülő sáv legaljáról kiválasztani:)
    Lunar phases fertility calendar

    Most be kell állítani a személyes adataidat (születési hely, idő órával és perccel)
    Megnyomni:
    Click here to show the chart

    VálaszTörlés