2010. február 21., vasárnap

Semmi baj

Vannak vasárnapok, amik nem indulnak kifejezetten jól. Például megtudjuk, hogy egyik legellenszenvesebb ismerősünk gyereket vár. Már megint. Ilyenkor ne hagyjuk, hogy elhatalmasodjon rajtunk az önsajnálat, inkább tegyünk meg mindent, hogy derűsen folytatódjon a nap.

Például süssünk browniest. Egy kis lábasban forraljunk vizet, és a vízgőz fölött olvasszunk meg tíz deka vajat tizenöt deka étcsokoládéval. Közben verjünk fel habosra négy tojást egy csipet sóval. Kanalazzunk bele öt evőkanál cukrot, majd rutinból tegyük vissza a cukortartót a helyére. Semmi baj, majd felsepregetjük a cukrot, már úgyis csak fél kiló volt benne. Öntsük egy laza mozdulattal a felolvadt csokoládét a tojásos keverékbe. Semmi baj, tartsunk gyorsan kezünket hideg víz alá, közben tereljük ki a macskát a konyhából, nehogy belelépjen egy szilánkba, majd itassuk fel a csokoládé nagyját a szekrényajtóról. Keressünk egy másik lábast, és olvasszunk fel ismét tíz deka vajat tizenöt dekagramm csokoládéval. Előrelátón készítsünk a kezünk ügyébe egy konyharuhát. Semmi baj, majd a párunk visszateszi a kiszakadt fiókot. Szitáljunk öt evőkanál lisztet a masszába. Öntsük az egészet kivajazott tepsibe, toljuk az előmelegített sütőbe, állítsuk húsz percre a konyhai órát. Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. Szia!
    Mókás volt. :))
    Ez a süti csak étcsokival műxik?

    VálaszTörlés
  2. Igen, és minél magasabb kakaótartalmú a csoki, annál finomabb lesz a süti! ;)

    VálaszTörlés
  3. Akkor sajna kimarad az életemből. :(
    Nem bírom az étcsokit (sem), megfog. Te bírod babásan? Én most, hogy babás lettem (lombikkal, nem véletlenül keveredtem a blogodra), nem merem tetézni a dolgokat... :)

    VálaszTörlés
  4. Ezt kerestem már mióta, ezt meg is sütöm a páromnak :D Köszönöm a receptet :)

    VálaszTörlés