2010. január 7., csütörtök

A Klinikán

A tegnapi, laparoszkópos műtét előtti kivizsgálás során számos értékes tapasztalattal lettem gazdagabb.

1. Egy kivizsgálásra nem lehet elég hosszú időt szánni.
2. A Talmudiskolák titkai című könyv sem méreténél, sem tartalmánál, sem címlapjánál fogva nem alkalmas orvosnál való várakozás közbeni olvasgatásra.
3. A különféle laborok, röntgenek, vizsgálatok és konzultációk során többféle betegbehívásos szisztémával találkozhatunk. Sikertelenségünket kódolja, ha minden alkalommal a korábbi ismeretek alapján próbálunk bejutni a vizsgálóba.
4. Ha utoljára a gimnáziumi tornaórán láttunk (és nem végeztünk, mert fel voltunk mentve) testmozgást, legalább két orvos fog eredményeink és izomzatunk alapján érdeklődni, mit sportolunk versenyszerűen.
5. Ha 4 levetkőzés vár ránk (kettő felül, egy alul, egy alul-felül), akkor nem célszerű harisnyát és derékmelegítőt vennünk a reggeli készülődés közben.
6. Ha a várakozás harmadik órájában (mikor már az egész ambulancia kórelőzményével tisztában vagyunk) elkottyintjuk, hogy meddőségi okokból lesz kisműtétünk, számoljunk vele, hogy a várakozás negyedik órájában mi leszünk a téma.
7. Éppen ezért érdemes a negyedik óra végére ütemeznünk partnerünk futó látogatását, hogy ő is be tudja zsebelni a szánakozó pillantásokat.
8. Folyamatos vándorlásunk során az egy épületben végezendő vizsgálatok időrendben nem egymás után következnek.
9. WC-papírt vigyünk magunkkal. Élelmiszert pedig ne (hacsaknem viszünk egyúttal kézfertőtlenítő szappant is).
10. Ha az utolsó vizsgálaton is túlvagyunk, szégyenszemre a villamoson fog érni kezelőorvosunk telefonhívása, hogy a végső és egyben legfontosabb konzultációról megfeledkeztünk.
11. Emiatt a már átláthatatlanra csereberélt munkarendünkünkön egy utolsó csavart kell ejtenünk, mert a végső konzultációról csak annyit lehet tudni, hogy minden hétköznap 9 és 15 óra között lesz valamikor. Ha péntenként ráérünk ott ülni akár estig is, akkor péntek kivételével 9 és 15 óra között lesz.
12. Munkahelyünkön mindenki meg fogja kérdezni, mitől függ a műtét pontos időpontja. Ha erre választ adunk, mindenki tisztában lesz azzal, hogy a menstruációs ciklusunknak éppen hanyadik napján járunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése