2010. június 2., szerda

Kis nosztalgia...*

Olyan szinten nyugodt, eseménytelen és minden izgalmat nélkülöző a terhességem, amióta a második trimeszterbe léptem, hogy unalmamban elkezdtem nézegetni a régebbi orvosi papírjaimat. És kiderült, hogy a három héttel ezelőtti ultrahangon a placenta fedte a méhszájat!!! (Öröm az ürömben: még jó, hogy nem három hete fedeztem fel az említett mondatot, végülis így volt 21 stresszmentes napom.)

Végre ismét érzem, hogy terhes vagyok. Körülbelül a plafonon vagyok, mindent meg akarok tudni a méhszájat fedő placentákról, és (ha kibírom addig) a jövő heti gondozáson kényszerítem majd az orvosom egy kontroll-ultrahangra. Az már világos, hogy ceruzánál nehezebb tárgyat nem emelhetek (én hülye, aki naponta négyliteres kannával locsol virágot), hogy magnéziumot kell szednem (én hülye, pár napja átálltam a napi magnéziumról a heti három magnéziumra, mert valahol olvastam, hogy figyelemzavaros lesz tőle a gyerek), és kerülnöm kell a szexet (én hülye, aki megnyugodva a betöltött 14. héttől, ismét belevetettem magam az élet ilyedtén örömeibe).

Körkérdés: milyen tapasztalattal rendelkeztek a méhszájat fedő placentákról?*...az első hónapok idegbaja után.

7 megjegyzés:

 1. Alapból azt gondolnám, hogy az orvosoddal kéne megbeszélni, hogy ez most akkor mi és mit kell tenned vagy mit nem kell tenned...de felvetődik a kérdés, hogy vajon ő miért nem mondta ezt eddig, miért neked kell felfedezned mindezt csak úgy véletlenül??? Nem értem...ez borzasztó elszomorító...:-(

  VálaszTörlés
 2. Az orvosom még nem látta a leletet, mert ezt egy szonográfus csinálta a 12-ik héten, és mondták, hogy mikor négy hét múlva megyek terhesgondozásra, akkor fogja a dokim megnézni az eredményt.
  Az uh után pedig, amikor örömmámorban átfutottam a papírt, valahogy elkerülte a figyelmem ez a fél mondat... A szonográfus nem mondott semmit.

  VálaszTörlés
 3. Én felhívnám az orvosom, amit olvasol vagy hallasz innen-onnan az gyakran csak a pánikra ad okot...én mindig akkor nyugodtam meg, ha számomra kompetens ember vagyis orvos mondott szakvéleményt adott probléma/kérdés kapcsán.

  VálaszTörlés
 4. Nekem is részben fedte a méhszájat. Határeset voltam. Nem emelhettem, nagyon kellett vigyázni mindennel. Végül minden rendben lett, de közben annyi magnéziumot kellett szednem, hogy látszódott a méhlepényen a lerakódás. Aztán állandóan görcsöltem és valami gyógyszert is kellett szednem, valami méhösszehúzódásgátlót.
  Azt hiszem annyira nem örülnek az orvosok sem a mélyen tapadó lepénynek, sem annak, ami fedi a méhszájat. Tényleg vigyázz magadra. Ne ijedj meg, csak légy óvatos, elővigyázatos.
  Miért menne valami is simán??? :-))))
  Andi

  VálaszTörlés
 5. Én úgy tudom, hogy a kellő óvatosság mellett ez nem okoz feltétlenül problémát, ill. ahogyan nő a baba, úgy feljebb is húzódhat a placenta és elkerül a méhszájtól.
  Szóval csak egészségesen tessék parázni, és mihamarabb megkérdezni a dokit.

  VálaszTörlés
 6. Ja igen. Általában úgy működik ez az egész, mintha lenne egy lufi, ami csak félig van felfújva és benne a palcenta. Ahogy nő a lufi, feljebb kerül, általában kihúzódik a kritikus területről és nem okoz gondot. Az is számít, hogy milyen mértékben fedi a méhszájat, a teljesen fedő, az igényli a legfőbb óvatosságot.
  Nekem ezt mondták. Andi

  VálaszTörlés
 7. Kedden megyek terhesgondozásra, alig várom hogy rákérdezzek! Panaszom nincs semmi, úgyhogy egyelőre kímélem magam, meg szurkolok a lepénynek, hogy csússzon följebb...
  Köszi mindenkinek a kommenteket!

  VálaszTörlés