2010. augusztus 16., hétfő

Kiságy matraccal 1.

Abban már az elején biztos voltam, hogy nem csinálok semmi faksznit a kiságyból. Egyszerűen férjen el, legyen pelenkázója, és készüljön fenyőből, mert nálunk itthon szinte minden fenyő.

Aztán még jóval a teherbeesésem előtt kiderült, hogy pelekázós, más néven kombi kiságyat nem nagyon gyártanak fenyőből. Vannak nagyon szép fenyő ágyikók, nagyon szép pelenkázókomódok, tetszenek is, de sajnos túl nagyok a mi gyerekszobánkba. Sebaj, majd nézek a vaterán egyedileg készítetett használtat! Találtam is, februárban, mikor magzatom még zigóta sem volt, azóta viszont egyetlen egy megfelelő pelenkázó ágy sem bukkant fel széles e világon a magyar weben. Tudom, mert naponta néztem, a hirdetési oldalak legszélesebb spektrumán.

Persze nem akarom eltitkolni, hogy találtam egy direkt fenyő kombikra szakosodott gyártót. Szállítással alig 100 ezerért meglenne az átalakíthatós kiságy, amivel csak két problémánk akadt: csúnya (ennyiért legalább legyen szép), plusz úgyse alakítanánk át. A kisággyal szemben annyi igényünk van, hogy csecsemőnknek, majd tipegőnknek megfelelő alvóhelyet biztosítson, hogy aztán a gyerek 2-3 éves korában nyugodtan elajándékozzuk vagy kidobjuk, s óvodába készülő sarjunkat komoly, valódi bútorral ajándékozzuk meg.

Hát akkor csináltassunk mi egy ágyat! Lassan szivárogtak be életünkbe az asztalosok és árajánlatok, a 180 ezres görcsmentes biofenyőtől egészen a 30-ért vállaltig, aminek reménybeli készítője még nem csinált bababútort és többszöri megbeszélés után sem értette a feletébb alapszintű elvárásainkat. És akkor megláttam egy bényei pelenkázókomódot, 27 ezerért, fenyőből, mindössze 60 centi szélességben. Azt már a hülye is ki tudja számolni, hogy 60+120 (egy átlag rácsoságy hossza) egyenlő 180, vagyis bőven elfér a 205 centis falunk mellett.

Komód színrelép, asztalosok balra el. Gondos méregetés után kisült, hogy a komód lapja alá egy maximum 83 centi magas kiságy fér be, és innen már gyerekjáték volt felkutatni az Ikea 80 centis alap-ágyát. Amiből ÚJ kell, mert ha már ilyen olcsó, meg egyszerű, meg egyáltalán, akkor legalább új legyen.

Kitartó zsarolásom kérlelésem és egyre vadabb ötleteim után, melyek között szerepelt IC, BKV és telekocsi egyaránt, F. elintézte az ikeás kiruccanást (nincs autónk), végülis úgyis tetszettek a babatextiljeik is. És szombat este békésen összesimult egymással a babaágy és a komód, és nem is maradt más dolgunk vasárnapra, mint asztalost keresni, aki lelakkozza az ágyat. Mert azt beláthatja F., hogy nem töltheti kislányunk meghatározó első éveit kezeletlen ágyban, és azt is beláthatja, hogy ő nem tud annyira szépen lakkozni, meg olajozni, mint egy profi, sőt azt is beláthatja, hogy már alig 14 hetünk van mindent elintézni, szóval sürget az idő.

Úgy néz ki, holnap elviszi az asztalos az ágyat, mi meg indulunk matracot nézni.

ui. tudom, hogy a Sniglar nem fenyő, hanem bükk, de ezt hívom kompromisszumnak. És kérek mindenkit, ne linkeljen be szebbnél szebb fenyő kombiágyakat, nem akarom magam utólag pancsernak érezni.

7 megjegyzés:

  1. szia!
    Imádom a blogodat! Zseni! Annyira tehetséges vagy, remek a stílusod, pazar a humorod.
    Nekem kisfiú lesz, tutira.
    És : 7000 ft-ért szereztem használt kiságyat, nagyon tuti! A többi minden ingyen lesz, komód, babakocsi, kád, ruhák, cumisüveg, ágynemű. Király mi?

    csövi

    VálaszTörlés
  2. Szijó!

    De ki nem sz*rja le, hogy nem fenyő, meg mittomén? Megküzdöttél érte, na ;) az a lényeg, h végül is találtatok olyat, ami tetszik :) meg be is fér persze :D az élet meg tele van kompromisszumokkal :D

    Képet nem tennél fel? Nagyon kíváncsi vagyok :)

    VálaszTörlés
  3. Teszek majd képet, ha már alakul a szoba! Meg amúgy is tervezek egy képes bejegyzést hamarosan, pocakkal, vásárolt cuccokkal!

    Piton: még elpirulok ;) Névvel hogy álltok? És miket kaptál???

    VálaszTörlés
  4. A dolgok mai állása szerint Flóri lesz.
    Hát képzeld, MINDENT kapok.
    Most learatom annak a gyümülcseit hogy amikor tavaly elvetéltem akkor mindenki terhes lett és jó képet kellett hozzá vágni.
    A birodalom visszavág!
    Cumisüveg, babakocsi, babaruhák, kispaplan, falvédő, terhes biztonsági öv, kismamaruhák, kenguru, meg az a kendő amivel magamra köthetem tudod, ágynemű, kád, pelenkázó komód.
    Elektromos mellszívó. Nem tudom mi van még egy bébi arzenáljában ami hiányzik ebből.
    Iszonyú sok pénzt sikerült megspórolni így ami jól fog jönni abban a bizonyos két évben.

    VálaszTörlés
  5. Flóri, aranyos :) Tökjó lehet tobzódni az ajándékokban, igaz, mi mindent veszünk, de venni is tökjó :) Kézi mellszívót vettem, na majd egyeztetjük a tapasztalatokat! Mikorra vagy pontosan kiírva?

    VálaszTörlés
  6. Dec. 20-ra.

    Te novemberre valamikor igaz?
    Én megkérdeztem a szoptatós csajokat, az elektromosra esküsznek.
    De van akinek nincs is szüksége ilyenre amúgy.
    Majd meglátjuk.

    VálaszTörlés
  7. Ja, igen, emlékszem, már kérdeztem korábban is. Nekem november 23. Előtejjel hogy állsz?

    VálaszTörlés