2010. április 9., péntek

Új terhességi tünet

e'clat és mások érdeklődtek, hogy vagyok. Hát nagyon jól sajnos.

Ugye a terhességi hormonokra mindenki másként reagál. Gyakoriság szerinti sorrendben vannak a mellfájósok, a pisilősök, az aluszékonyok, az émelygősek, sőt hányósok, és a szagoktól undorodók. Esetleg még a nagyétvágyúak, bár az talán egy későbbi fokozat. Hétvégén még úgy nézett ki, hogy a mintatesztelésem, és a nagykönyvi produkált szívhang után mintakismama leszek: lelkesen aludtam egész nap, a fennmaradó csekély időben pedig vagy pisiltem, vagy szomorkodtam, hogy mennyire nincs étvágyam, és hogy mennyire büdös a mosogatógép.*

Aztán hét elejére romlott, hét közepére pedig tragikussá vált a helyzet. Hétfőn, kedden már nem tudtam aludni. Szerdától lecsökkent pisiléseim száma, tegnapra pedig az étvágyam is visszatért. A mellem sosem volt strapabíróbb, egyszerűen nem tudom annyira gyömöszkölni, hogy fájjon.

Tegnapra viszont új tünettel szembesültem, aminek talán a terhességi idegbaj a legtalálóbb neve. Ööö khmmmm szóval úgy volt, hogy az utolsó tesztemnek idejét láttam ellőni. És halványabb volt a második a csík! A google 7.740 találatot hoz "halvány terhességi tesztcsík" keresésre. Ezek jelentős részének áttanulmányozása után kiderült, hogy ez vagy normális jelenség, vagy az embrió elhalását jelzi. Persze kocogtam újabb tesztekért, persze éjszaka megfájdult a mellem, persze a ma reggeli is mintha halványabb lenne. De nagyon alaposan alá tudom támasztani a halványodást, például hogy sokat iszom, és hígabb a Hcg koncentrációja, vagy ugye a tesztre is rá van írva, hogy a halványság nem befolyásolja az eredményt, esetleg simán a szemem romlott el.

Két dolog tartja bennem a lelket: a mosogatógép még mindig büdös, illetve ma megyek az SZTK-s dokihoz (állítólag csak ő irányíthat tovább a védőnőhöz, de ezt én sem értem), és talán eltitkolom, hogy már egyszer megállapították a terhességem, hátha megultrahangoz. Hm?

UPDATE: Ha nagyon erősen koncentrálok, fáj a mellem. Azt hiszem, a jógik is ilyesmiket csinálnak, csak ott nem terhességi tünetek előidézése a cél.



*Tiszta! Csak én érzem büdösnek.

7 megjegyzés:

  1. Szia, én úgy tudom, hogy a terhesség alatt a HCG-szint egy idő után valamennyit csökken.
    Andi.:-)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Én is úgy tudom!! Hanyadik héten vagy?

    VálaszTörlés
  3. :)) olvasóként vicces elképzelni, ahogy keresed a tüneteket, pánikolsz és megpróbálsz plusz uh-t kicsalni :)
    Remélem, hamarosan te is írhatsz nekem ilyeneket, de nyugi, minden rendben van!

    VálaszTörlés
  4. Nekem ez nem vicces. Én is meg lennék ijedve, ha halványulna a tesztem a 7. héten. Igen, halványul egy idő után, de még nem akkor. Én is mennék egyből Uh-ra, mivel nekem már volt egy elhalt terhességem a 11.héten. Nagyon remélem, hogy minden rendben van odabent!

    VálaszTörlés
  5. No tegnap voltam az SZTK-snál. Nem probléma, hogy nincs tünetem, és nem baj, ha halványabb a csík, az a lényeg, hogy ott van. Ultrahangot nem csinált, mert a múlt héten volt, és szerinte felesleges ilyen gyakran, ha nem vérzek vagy görcsölök. Viszont két hét múlva, amikor megyek a vérvételes beutalókért, csinál majd hasit.

    És bónusz hír: tegnap este iszonyat hányingerem volt, ma pedig gyakorlatilag végigaludtam a napot.

    VálaszTörlés
  6. Szia, az egész terhesség tiszta izgalom, jobb lesz, ha megszokod.:-)
    Mindig van valami, amin agyalhat az ember, mert hiszen nem látunk be. De ez csak odáig tart, amikor már érezhető a mozgás és naponta ugyanabban az időben kel fel és mindig nyugodt lehetsz, hiszen mozgott, tehát él. Én is ezen izgultam, hogy tuti elhal tuti elhal.
    Ez szerintem "normális" egy szintig, bár van olyan is, akinek önbizalma határtalan és tudja, hogy nem lesz baj. Ők csinálják jól, de ez a típus szerintem ritkább.
    Privi levélben megírnád nekem a dokid nevét, aki a műtétet csinálta? Sajnos nekem is van egy kilátásban.
    Saskaandi@freemail.hu
    Köszönöm.

    VálaszTörlés