2010. április 17., szombat

Tíz apró jel, ami eszembe juttatja, hogy terhes vagyok

Az előző posztom, és a válaszul érkezett kedves kommentek segítettek begubózott hangulatomból kibillenteni. Eldöntöttem, hogy figyelni fogom, miben változott meg életem a terhességem előtthöz képest. Lássuk csak!

1. Nem tudok nem régi barátnőkként tekinteni a terhességi tesztekre a boltok polcain.

2. Nem érzem magam végletesen outsidernek, ha kisbabát látok utcán.

3. Nem kaptam sírógörcsöt, mikor megtudtam, hogy kolléganőm 12 hetes terhes.

4. Végre valóban ŐSZINTÉN szurkolok lombikos barátnőmnek.

5. Kávé helyett minden reggelem egy fél citrommal indul.

6. Beláthatatlanul messzinek tűnik az az időszak, mikor csak úgy odamentem a hűtőhöz, és ettem valamit, horribile dictu, vacsorát bírtam főzni.

7. Hidegen hagy az üzletek nyári ruhakollekciója, viszont titkon érdeklődöm a kismamaruhák iránt.

8. Reggel nyolctól este kilencig nem lehet minimum két óra alvás nélkül kibírni egy napot.

9. Nem húzom be kényszeresen a hasam, hogy laposabbnak tűnjön.

10. Kikapok, ha felemelek valamit, ami több, mint 20 deka.

7 megjegyzés:

  1. Mázlista! :-)

    Nekem ugyanis most fog megjönni az előző bejegyzésemben említett hetedszer. A baj az, hogy minden menzeszem előtt fájnak a melleim. Minden menzeszem előtt vannak alhasi görcseim. Szóval minden menzesz előtt reménykedem, hogy ez a fájás most hátha nem az a fájás, mint az elmúlt hónapkban, aztán végül mégis csak kiderül, hogy pedig dehogynem. Gondolom ez ismerős. :-P

    Közben meg ott van a paradoxon: miközben várom, hogy hátha mégse jön meg, elgondolkozom azon, hogy milyen kényelmes az életünk így kettecskén, hogy azt csinálok amit akarok, hogy az öcsém gyerekeit ha megunom egy mozdulattal visszapasszolom eredeti helyükre, és nem kell 6-kor kelnem, hogy a kölke el ne késsen az iskolából. Nem beszélve a hétvégi hatkor kelésekről, amikora kölke már csak rutinból is felkelt, nehogy elbízzam magam.

    Aztán megjön, bánatoskodok egy sort, várom a peteérést (teszt, hőmérő, perui zsázsa) hó közepi kötelező romantikus együttlét majd a ciklus második felében a reménykedés, hogy hátha. Azért valljuk be, ez kicsit szánalmas, nem? :-)

    ...És most van az első hónap, hogy csakazértse vettem terhestesztet és nem kezdtem már a 24. napon tesztelni. Szóval nálunk, "lehet-hogy-meddőéknél" ez a helyzet.

    Te azonban még minidg nem árultad el, hogy simán vagy inszeminációval jött e össze a terhességed. Én ugyanis szeptemberig próbálkozom a la nature aztán nekilátok a plasztik gyerek módszernek, mert már nem vagyok húsz éves.

    Nu. Várom kedves válaszod!

    VálaszTörlés
  2. Ja, bocsi, a kérdésedre elfelejtettem válaszolni az előbb... Spontán jött össze. Épp a következő hónapban lett volna az első inszeminációm. Szóval ja, mázlim volt.

    Jaj a harmadik-negyedik bejegyzésed annyira ismerős, sokkal kézelfoghatóbb számomra, mint ami most van! Miért pont szeptemberig próbálkoztok simán?

    VálaszTörlés
  3. Kedves Főhösnőm!

    Született írónő vagy, egy igazi őstehetség.
    A stílusod egyszerűen pazar.
    Ne hagyd abba semmiképp a blogot!
    Eléggé egy cipőben járunk, rólam annyit, hogy meddő vagyok/voltam, nem is tudom.
    5 db lombikból a 2. sikerült, de elvetéltem 11 hetesen.Akkor visszakerültem a rajtvonal mögé. És most sikerült az 5. transzfer, de én sem tudom elhinni, hogy terhes vagyok. A vetélés minden csínját-bínját kitanultam elég jól. Kedden megyek az első UH-ra, legalábbis ebben a terhességben az elsőre. Persze azért boldog vagyok már most is, hiába tudom, hogy simán bebukhatom megint a bulit.
    Ölellek, és írj sokat nekünk!

    VálaszTörlés
  4. Hello!

    Tegnap elfelejtettem megírni a lényeget. A gyömbér nagyon jó hányinger ellen. Főzzél teát amibe friss gyömbért reszelsz, meglátod, nagyon jó! Nem kell főzni vele, csak forrázd le és takard a csésze tetejét tányérral 5 percre, hogy ne tudjanak megszökni a gyömbérben lévő illóolajok. Csípni, fog, de nem baj, mert nagyon egészséges.

    Ami meg a szeptembert illeti, mi október óta próbálkozunk, szeptemberig pont megvan a statisztikai 1 év annyi időt illik hagynom neki. Nem beszélve arról, hogy jön a nyár és ha nem nyaraláson jön össze, akkor mikor?

    Szóval ez. És ha nem lennék 36.5 adnék magamnak még egy kis időt, de koromra és a tényre való tekintettel, hogy 2 gyereket szeretnék, nincs végtelen számú hónapom várni a csodára.

    VálaszTörlés
  5. Na látod, már most is mennyi minden változott!És még mi minden fog :))

    A, szerintem nem muszáj megvárni az 1 évet. Ha úgy érzed, kezdjétek el a vizsgálatokat a sima nőgyógyász támogatásával, átjárhatósági, spermavizsgálat, vagy ciklusmonitor, endokrinológia...A mai eszemmel én nem vártam volna annyit, amennyit végül vártunk. Én 38 leszek az idén.

    Perselus, nagyon drukkolok ismeretlenül is, hogy ezt most ne bukjátok be :)

    VálaszTörlés
  6. Kedves Allegro!

    Köszi, a hormon és átjárhatósági vizsgálat pipa, a spermavizsgálat szintén ezeket mind elvéegztem just in case, pont azért, hogy ha mégse jönne össze a gyerek mahától, ne kelljen még 1/2 évet tökölni a különböző vizsgálatokkal. Ahogy azonban azt az előzőekben írtam, miután mind a ketten rendben vagyunk látszólag, most nagy reményeket táplálok a perui zsázsa iránt. Maca a neve és az egyetlen olyan nem gyógyszernek minősülő gyógynövény, amiről CSAK jót olvastam a neten, tele van vitaminnal és 2-3 hónap alatt állítólag teljesen helyre rakja a kevés spermát meg a női termékenységet is, szóval ártani nem fog, és a termékyenségjavító hatás csak az egyik mellékhatása. Szóval meglátjuk, egyenlőre előttünk az egész nyár.

    VálaszTörlés
  7. :) akkor drukk a zsázsának. Maca Vibe néven mi is szedtük egy ideig. Sajnos nálunk kevésnek bizonyult. A Ferulantról is jókat hallani, kifejezetten pasiknak.

    VálaszTörlés