2010. november 20., szombat

A mindenórás kismama

A mindenórás kismama lomha, elnehezült, amorf. Bőrébe -fizikailag, és nem csak hastájékon- nehezen fér, s arra gondol, ezen már csak a gyakori krémezés segíthet, de nem segít az sem. Nehezére esik az állás, ülés, fekvés, felállás, leülés, felülés, lefekvés. Helyváltoztatása bizonytalan és ritka.

A mindenórás kismama gondolatai, bár szétfutónak tűnnek, valójában egyre koncentrálnak: mikor szülök? Éppen ezért a mindenórás kismama számtalan jelet figyel: deréknyomódást, hasfájást, gátfeszülést, székletet, hangulatot, időjárást, frontokat. Ugyanakkor, ha vágyakozón felsóhajt, 'bárcsak ne ma este szülnék!', nem a fájdalmaktól riad, hanem arra gondol csupán, hogy még mindig nem borotválta le a lábát, jó film lesz a tévében, vagy holnap ebédre itthon tervezi megenni a maradék krumplisalátát.

Ha a mindenórás kismama elábrándozó és boldog mosollyal hever, biztosak lehetünk benne, hogy megígért falatnyi csemegéjére vágyik. Kétféle ugyanis a kismama: vagy étvágya nincs, vagy étvágya van, de akkor sava is mindenképp. Éppen ezért a mindenórás kismama bánatában csak inni tud, azt szabad neki bármennyit.

A mindenórás kismama kiemelt figyelemben részesül: nem kell kiugrania a konyhába, se sehová, igaz, nem is nagyon bírna, nem kell hajolnia, mert félő, hogy úgy marad, és nem kell nyújtózkodnia, mert miért éppen azt kellene? És bár mindenki a mindenórás kismamát lesi, az mégis egyre elszigeteltebb: már megszólalni sem tud úgy, hogy ne merednének rá páni félelemmel.

5 megjegyzés:

  1. :)) Könnyű, gyors és gyönyörű szülést és születést kívánok nektek! :)
    Pocaksimi (amíg még lehet :))

    VálaszTörlés
  2. Imádlak Jusztis!
    Főleg ezt a részt: "már megszólalni sem tud úgy, hogy ne merednének rá páni félelemmel."
    Annyira izgulok már érted.
    És képzeld magam miatt is elkezdtem.
    Ma egy jó barna pecsét dobta fel a reggelem.
    Az orvos azt mondta ha rosszabbodik menjek a kórházba. Egy barátnőm szerint a nyákdugó volt.Azóta jóslófájások és derékfájás teszi pezsgőbbé a napom. Komolyan elgondolkoztam a szülés lehetőségén.
    De megkértem Flórit hogy még egy hétig maradjon, mert a jövő héten sok vendégem lesz,és a Kispál koncertfilmre már megvettem a jegyet.
    Na kellemes bálnalétet neked az utolsó napokra!

    VálaszTörlés
  3. :D Lenke jól érzi magát odabent, frontok jöhetnek-mehetnek. Most már tényleg nagyon célegyenesben vagytok!
    Problémamentes szülést kívánok nektek!

    VálaszTörlés
  4. Piton: mi lett a pecséteddel? Nekem a múlt heti vizsgálat után volt, de több mint pecsét, azt mondták, normális, és el is múlt... Hát érdekel most már, hamarabb befut-e Flóri (de remélem, nem)!

    Alle: köszi szépen! Túl jól érzi magát, de hátha csak a holnapi születésnapjára vár. Skorpió már jó eséllyel nem lesz, nem mintha horoszkópoznánk :)

    VálaszTörlés
  5. "gondolatai, bár szétfutónak tűnnek" LOL.már csak egy hangyabokányi van hátra :)

    VálaszTörlés