2010. január 17., vasárnap

Csak jönne már meg végre!..

Paradox,ám viszonylag gyakran előforduló helyzet, amikor egy meddő nő arra vár, hogy mikor fog végre menstruálni. Oka egyszerű: ha már teherbe nem estünk most sem, a legjobb, ami történhet velünk, hogy szépen, szabályosan menstruálunk, aztán majdcsak lesz valahogy.

Nálam ez a "majdcsak lesz valahogy" ugye a műtétemet jelenti, aminek kitűzött időpontja január 25-e.* Hogy nem vagyok terhes, az egyértelmű, mert először, miért éppen most lennék, másodszor, negyedik napja hol erősebben, hol gyengébben, hol eltünedezve, de barnázgatok.

Ha a fenti két állítást szintetizáljuk, rá kell jönnünk, hogy megjövő menstruációmnak január 24-ére el kell múlnia. És tekintetbe véve, hogy vérzésem átlagosan 6 napig tart, lassan bele kell húznom, hogy végre megjöjjön. Ugye milyen egyszerű?

A menstruáció elősegítésének két iskolája van, a fizikai és a kémiai. Fizikai módszer esetén közvetlenül kell hatnunk a méhnyálkahártyára, hogy legyen kedves végre ledobódni. Például valamilyen hasizmot igénybevevő intenzív mozgásba kezdünk: felülés, hastánc, különféle női tornák (amiket talán ki kellene amúgy is próbálnom). Nekem egyedül az elsőben van némi jártasságom, szóval már tudom, mivel töltöm az estém. Javasolható a méhnyálkahártya közvetlenebb ingerlése is, szexuális érintkezés útján, aminek az a haszna is meglehet, hogy vérbőséget okozva duplán hat a késlekedő menzeszre. Szóval már tudom, mivel töltöm az éjszakám. Segít állítólag a forró vizes ülőfürdő is, szóval már tudom, mit fogok az esti és az éjszakai programom között csinálni.

Kémiai módszer esetén házilagos felhasználásnál nem tehetünk mást, mint a már rég bebizonyított népi bölcsességekhez nyúlunk.** Némelyik növény olyan anyagokat, fitoösztrogéneket tartalmaz, amelyek rákapcsolódnak testünk ösztrogén- és progeszteron-receptoraira, vagyis természetes hormonkészítményekként működnek. A menstruációt azok a növények hozzák meg, amelyek képesek a progeszteron-receptorokra kapcsolódni. Ilyen például a cickafark, vasfű, kömény, boróka vagy kamilla. Cickafarkot mindenképpen találunk bármelyik drogériában, de ha szerencsénk van, otthon is.

Mivel izomlazító hatása van, segíthet az alkohol is. Szájon át, mielőtt félreértene valaki.

Az egyetlen százszázalékos módszer azonban az idő. Előbb-utóbb menstruálni fogunk úgyis. Aztán remélhetőleg előbb-utóbb egyszer csak nem fogunk menstrálni. Ez még a klimax előtt bekövetkezik, ha szerencsénk van, és terhesség lesz a neve.





*Ezt az időpontot optimistán pénteken foglaltattam le az orvosommal, amikor még azt hittem, legkésőbb mára menstruálni fogok.
**Természetesen orvosilag is meg lehet hozni a menstruációt, de ezzel a saját szakállunkra inkább ne kísérletezgessünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése